В края на сезона приключва славната кариера на 41-годишния нападател на Вердер Бремен Клаудио Писаро, който е легенда и на Байерн Мюнхен.

Перуанецът навярно ще получи игрови минути в днешния сблъсък с бившия си отбор, който се бори за спечелване на титла №30. За цели 6 от тях съществен принос имаше и Писаро, изкарал два периода в Мюнхен (2001-2007 и 2012-2015).

Четвъртият му период в Бремен вече е към края си, а северняците никога не са имали по-голяма нужда от него, защото се борят със зъби и нокти за своето спасение.

Когато "Пицата" вкарва първия от своите 197 гола в Бундеслигата на 12 септември 1999 година, настоящите таланти на Байерн Алфонсо Дейвис и Джошуа Циркзее не са били родени.

Тази вечер Писаро излиза срещу Байерн за последно, защото в края на сезона прекратява кариерата си. Признава, че вече не се чувства на 100% готов за игра чисто физически. Той обаче се закани: "Ще хапя до последно".

Според медиите в Германия от есента Писаро ще стане посланик на Байерн. Преди това обаче той е готов да отложи отварянето на шампанското в Мюнхен. Никой не се съмнява, че Байерн ще грабне осмата си поредна салатиера, но в Бремен не искат това да става на техния стадион тази вечер.

За Вердер опитният снайперист има 153 гола във всички турнири, а за Байерн - 125. Клаудио няма нищо против да завърши успешната си кариера като спасителя на Вердер. А ако го направи срещу могъщия Байерн, тогава краят може да се окаже приказен.