Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара ще напусне баварците, дори ако не получи оферта от Ливърпул, твърди вестник "Абендцайтунг".

През последните дни испанецът е свързван с новия английския шампион, който обаче ще направи звездна покупка само в случай, че реализира скъп изходящ трансфер.

Тиаго идва твърде скъп за мърсисайдци и това дава шансове на други клубове да се преборят за подписа му. Отдавна се твърди, че Алкантара не спира да мисли за родния си клуб Барселона, където игра до лятото на 2013 година.

Тогава той напусна стадион "Ноу Камп" по настояване на ментора си Пеп Гуардиола. Сега именно воденият от известния специалист Манчестър Сити излиза с добри карти в покера за халфа, чийто договор с мюнхенци е за още 12 месеца.

Оценяваният на 35 милиона евро Тиаго попада в полезрението и на Ювентус, който стяга боеспособен състав за атака на жадувания трофей в Шампионската лига. 

Изпадналият в трудно финансово състояние Барселона пък е в подобно положение на Ливърпул и ще се опита да върне полузащитника само в случай, че напълни клубната каса.