Крилото на Байерн Мюнхен Лерой Сане разкри защо се е разминал с баварците преди време, когато напусна Шалке в посока Манчестър Сити. Той не крие амбицията си да спечели Шампионската лига с германския хегемон.

"С Байерн имахме контакт още тогава, когато бях футболист на Шалке. Но по онова време в Мюнхен бяха Рибери и Робен, беше трудно да получавам много игрови минути. Затова и избрах друг път. Но сега се радвам, че съм тук", заяви Сане.

"Много е трудно да се спечели Шампионската лига. Байерн е успявал да го стори няколко пъти. Аз потърсих нещо ново. За мен беше ясно, че ако напусна Манчестър Сити, ще бъде заради отбор, който се бори за трофея в Шампионската лига. В Байерн това важи на 100%, отборът е на топ ниво. Ханзи Флик е направил така, че всеки в тима да се забавлява. Това беше правилният път за мен."

"Искам просто да дам своя принос за отбора и да показвам силните си страни. Има накъде да подобрявам играта си. Играя силно с левия, но не толкова силно с десния крак. Байерн е много силен, има топ играчи. Аз искам да помагам за печелене на мачовете ни. Тук съм, за да бъде сред основните играчи на Байерн", добави Сане.