Германският хегемон Байерн Мюнхен и нападателят на ПСЖ Единсон Кавани се искат, но едва ли ще си подадат ръка.

Преди няколко дни френската медия le10sport.com съобщи, че уругваецът води преговори с баварския колос, който го иска за първи заместник на титуляра Роберт Левандовски.

33-годишният Кавани нямал нищо против кариерата му на стадион "Алианц Арена" да стартира от пейката, след което да се бори за мястото си на терена.

В Байерн били силно впечатлени от професионализма на тарана, както и от неговите впечатляващи показатели. Единсон, който стана свободен агент от 1 юли, има 138 гола и 30 асистенции в 200 мача за парижани в Лига 1.

За "принцовете" и предишния си клуб Наполи снайперистът има цели 35 попадения в 62 мача в Шампионската лига и е сред най-успешните реализатори в турнира.

Големият проблем обаче в разговорите с Байерн се оказала заплатата. Тъй като не е първа младост и сигурен титуляр, Кавани няма как да бъде сред най-добре платените играчи в съблекалнята.

Самият той обаче е свикнал да бъде сред челниците по възнаграждение в клубовете, в които е играл досега. Не е ясно дали една от двете страни ще направи някакъв компромис, но едно е сигурно - Кавани и Байерн имат желание да коват успехи заедно...