Бъдещият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан има грандиозни планове за клуба и вече е развил стратегия "2030", пише вестник "Тагесцайтунг".

Легендарният бивш вратар е част от Управителния съвет и се учи в движение, преди да замени Карл-Хайнц Румениге на поста изпълнителен директор през януари 2022 година.

Кан е изненадал всички ръководители в клуба с написана от него мащабна стратегия, която е с доста впечатляващ обем от цели 50 страници, се казва още в материала.

Планът на Кан е клубът да бъде с гарантирани успехи поне до 2030 година. Очаква се през септември стратегията да бъде представена публично.

Сред основните опорни точки на Кан са Байерн да продължава да печели трофеи в Германия и да не изпуска контрола. В момента клубът е в серия от осем поредни сребърни салатиери.

Оли иска да запази "финансовото здраве" на баварския колос и занапред, затова харчовете не трябва да превишават постъпленията. Байерн пък трябва редовно да бъде поне в Топ 5 на Европа, което е факт от доста време насам.

Кан отделя специално внимание и на феновете. Той смята, че големите успехи на мюнхенци занапред са пряко свързани с мощната подкрепа от ултрасите, затова те ще бъдат изненадани приятно със серия от инициативи.