11 септември 1945 година е специална дата за германския футбол, защото на този ден се ражда великият Франц Бекенбауер.

Днес Кайзера става на 75 години и по този повод изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге поздрави бившия си съотборник и треньор.

"Франц Бекенбауер е светлата фигура на германския футбол. Когато той влезе в стаята, с него се появява една аура, един лъч. Той е най-голямата фигура, която Германия е имала някога. Той е дал невероятно много на Байерн Мюнхен и Германия. И ние само можем да му бъдем благодарни", сподели Кале пред вестник "Абендцайтунг".

"Той постигна всичко възможно като футболист, треньор и всяка друга роля, която заемаше. Но си остана един страхотен човек. Винаги е готов да изслуша всеки и да каже по някоя приятелска дума. За него хората са равни. Пожелавам на Франц от цялото си сърце здраве, радост и да си изкара един прекрасен рожден ден. Много съм горд, че съм негов приятел", добави Румениге.

Припомняме, че Бекенбауер е определян от мнозина като най-добрият защитник за всички времена. Класата му е е безспорна и му носи триумф на два пъти в борбата за Златната топка - през 1972 и 1976 година.

Той е европейски и световен шампион с Германия, както и трикратен европейски клубен шампион с Байерн. Четири пъти е Футболист №1 на Германия, а с баварците печели по 4 пъти титлата и купата.

През 1990 година Кайзера влиза в историята с уникално постижение - той става световен шампион с Германия и като селекционер. Само още двама души са успявали да покорят света като играч и треньор - Марио Загало и Дидие Дешан.