Световният шампион за 1990 година Олаф Тон сподели своето мнение за новото попълнение на Байерн Мюнхен Лерой Сане, който проби за големия футбол от Шалке.

Тон познава отлично атмосферата в двата клуба, където игра през по-голямата част от кариерата си. Утре баварците и "миньорите" излизат един срещу друг в мач от първия кръг на новия сезон в Бундеслигата.

"Сане е играч, който прави разликата и той ще помогне на Байерн. Той е футболист от новото поколение. И като играч с ляв крак пасва идеално на отбора. Байерн не е имал футболист като него", заяви легендата пред "Абендцайтунг".

"Сане ще се развие и ще се превърне в играч от световна класа. Има нужните качества, но все още не е достигнал най-високото ниво. Особено след скъсването на коленните връзки е вълнуващо да видим какво развитие ще бележи."

"Важното е да остане здрав, да хапе, драска и да се бори. Не трябва да бъде само периферен играч, защото такива не остават дълго в Байерн. Няма да му бъде лесно, но аз вярвам, че Лерой ще остави своя отпечатък в Байерн", завърши Тон.