Халфът на германския хегемон Байерн Мюнхен – Тиаго Алкантара, ще продължи кариерата си в Ливърпул. Това потвърди изпълнителният директор на европейския клубен шампион Карл-Хайнц Румениге.

"Мога да потвърдя, че Байерн постигна договорка с Ливърпул. Голямото желание на Тиаго бе да направи нещо ново към края на кариерата си", заяви Румениге.

Мърсисайдци следят 29-годишния испанския национал от няколко месеца. Предполага се, че трансферът ще се осъществи за около 25 милиона евро, защото договорът на Тиаго с баварците е до следващото лято.

Интерес към Алкантара проявяваха още манчестърските Сити и Юнайтед, но той е предпочел английския шампион. Очаква се личният договор на халфа да е за 4 г.

Тиаго ще е второто ново попълнение на Ливърпул това лято след крайния защитник Константинос Цимикас, който беше привлечен от Олимпиакос за 13 млн. евро.

Интересното е, че Алкантара се превръща в най-скъпата покупка на мърсисайдци за последните две години. През миналото лято на "Анфийлд" взеха само младия защитник Сеп ван ден Берг от Цволе за 1,9 млн. евро. През зимата беше привлечен Такуми Минамино от РБ Залцбург за 8,5 млн. евро.

Последните гръмки сделки на "червените" са от лятото на 2018 г. Тогава за 182,2 млн. евро в Ливърпул преминаха Алисон Бекер (62,5 млн. евро), Наби Кейта (60 млн. евро), Фабиньо (45 млн. евро) и Джердан Шакири (14,7 млн. евро).