Двубоят между Хофенхайм и Байерн Мюнхен в неделя ще бъде специален, защото изправя Хьонес срещу Хьонес. 

Легендата на баварците Ули Хьонес е навярно най-силната фигура в историята на Байерн, защото служи на клуба половин век като футболист, спортен директор и президент. 

Сега вече е почетен президент, след като доброволно слезе от трона, но думата му продължава да има огромна тежест. На другия фронт в неделя ще бъде Себастиан Хьонес. Синът на Дитер Хьонес. Племенникът на Ули. 

38-годишният Себастиан не успя да направи кариера като футболист, но пък като треньор изглежда доста мотивиран. През миналия сезон той изведе дубъла на Байерн до титлата в трета лига и получи шанс да води първия отбор на Хофенхайм, където игра през сезон 2006/07.

Хьонес III е наясно, че срещу хегемона на Германия и Европа продукцията на отбора му трябва да бъде доста по-добра от показаното при успеха с 3:2 над Кьолн. Андрей Крамарич спаси своите с хеттрик, след като преди това вкара и двата гола срещу Кемницер за Купата на Германия.

"Ако играем така и срещу Байерн, няма да се разминем с резултата от мача им с Шалке", заяви Крамарич след мача с Кьолн, припомняйки гръмкия старт на баварците с 8:0 в петък.

"Победата ни беше късметлийска и след показаното през второто полувреме знаем, че ни предстои още много работа. Но не трябва да забравяме и доброто първо полувреме", сподели Себастиан Хьонес.