Байерн среща Севиля в утрешния мач за Суперкупата на Европа. Един срещу друг се изправят най-скорошните победители в Шампионската лига и Лига Европа, а треньорът на мюнхенци Ханзи Флик коментира срещата на "Пушкаш Арена" пред сайта на УЕФА.

За мача със Севиля

Мога да ви кажа само това, което ми казаха други, които вече са играли за Суперкупата на Европа. Споделиха ми, че това е черешката на тортата, когато вдигнете трофея след един превъзходен сезон. Нашата цел е ясна, че искаме да спечелим тази среща, но мисля, че същото се отнася и за Севиля.

Това ще бъде труден двубой за нас. И двата отбора имаха кратка почивка и не много дълго време за подготовка. Въпреки това се надявам да не сме загубили нищо по отношение на нашата издръжливост и фитнес. Това е ново начало. Липсват ни играчи като Филипе Коутиньо, Алваро Одриосола и Иван Перишич, които за съжаление не са част от състава. Но ние ще се адаптираме.

За спечелването на ШЛ

Вярвахме в силните си страни и от самото начало знаехме, че можем да спечелим. Дори в деня на финала имахме много добро усещане (за играта). Свършихме страхотна работа - целият ми треньорски екип, както и служителите на клуба, позиционирайки се стъпка по стъпка. Ето защо мисля, че в края на деня това беше едно хубаво успешно пътуване, което продължихме заедно. Но това е в миналото и сега трябва да гарантираме, че ще играем същия успешен футбол през новия сезон.

Как играе неговият отбор

Искаме да имаме топката. Когато тя е в противника, трябва да сме активни. Мисля, че това бе очевидно по време на мачовете. Когато сме във владение, се стремим към правилно завършване на атаките, а не просто разиграване на топката. Ако има възможност да създадем шанс за гол, разбира се, че го правим.

Нашата стратегия и нашата философия ни послужиха добре. Не виждам защо трябва да променяме това, но определено ще коригираме някои неща. Вече при нас е Лерой Сане. Той е играч, който ни отваря повече опции поради способността му да играе на различни позиции. Той не е достигнал 100%, но е близо до това и ще му дадем време да го достигне. Щастливи сме, че сега е в нашия отбор.

За новата кампания

Имахме перфектен сезон. Печелехме във всеки мач. Разбира се, трудно е да се защити трофеят, но ние приемаме предизвикателството и една от целите ни е да стигнем възможно най-далеч в Шампионската лига. Правим по една стъпка. Това е страхотна ситуация и не гледаме по-далеч от следващия мач. Подготвяме се интензивно и искаме да спечелим всеки двубой.

Разбира се, ние искаме да се усъвършенстваме и затова не искам да говоря за големите цели. Очевидно Байерн Мюнхен винаги иска да бъде успешен. Това е в ДНК-то на клуба. За мен е важно да покажа, че имаме добро качество, добър манталитет, абсолютна концентрация и по време на тренировките. Това са нещата, които са много важни за нас. И ако всичко това се вписва, представянето на отбора се подобрява, защото всеки един играч вдига нивото си. Това са елементи, които ние изискваме и екипът прилага невероятно.


Материал на "Тема спорт"