Байерн Мюнхен - Севиля, двубой за Суперкупата на Европа. Стадион "Пушкаш Арена", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Байерн: Нойер, Боатенг, Зюле, Павар, Дейвис, Кимих, Горецка, Мюлер, Сане, Гнабри, Левандовски

Севиля: Боно, Ескудеро, Карлос, Кунде, Навас, Фернандо, Джордан, Ракитич, Сусо, Окампос, де Йонг


Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът на Германия и цяла Европа Байерн Мюнхен посяга за четвърти трофей тази година, след като грабна исторически втори требъл през изминалия сезон. Момчетата на Ханзи Флик са като валяк на европейската сцена, където триумфираха в най-престижния турнир на Стария континент с безпрецедентните 11 поредни победи.

Андалусийци обаче са неудобен съперник и го показаха за пореден път в "домашната" си надпревара Лига Европа, където вдигнаха отличието за рекорден шести път. Впечатляващото е, че успехите на Севиля във втория по престиж турнир в Европа стартираха едва през 2006 година.

Макар да бяха еталони в двете състезания през миналия сезон, днешните съперници не са специалисти в мача за Суперкупата на Европа, където са били победители само по веднъж. Баварците са се провалили в три други опита, а испанският клуб - в четири.

Байерн и Севиля кръстосаха своите пътища само веднъж в Европа - през сезон 2017/18, на четвъртфиналите в Шампионската лига. Тогава мюнхенци станаха първият германски отбор, който печели (2:1) в Севиля. На реванша противниците не си вкараха, а испанците удариха гредата и не успяха да сътворят изненадата.

Близо месец след триумфа си в Шампионската лига момчетата на Ханзи Флик показаха, че още са под пара. Те разбиха Шалке с 8:0 в първия кръг на Бундеслигата и са в невиждана серия от 22 поредни победи. Възпитаниците на Хулен Лопетеги пък нямат загуба в 21 поредни срещи, но тяхната моментна форма не е известна заради почивката, която получиха в първия кръг на Ла Лига.

Големият комплимент за работата на Флик в Мюнхен беше отправен от наставника на днешния съперник. Лопетеги призна на пресконференцията преди битката в Унгария, че Севиля се изправя срещу най-силния отбор на планетата в момента и уточни, че заслугата за силата на баварците е именно на германския специалист.

Очакваме открита и много динамична игра, тъй и като в двата лагера залагат на атаката. Испанците са изключително атрактивен отбор и имат своите шансове срещу всеки, но страховитата сила на европейския шампион ни кара да заложим на него.


Резултат: Байерн Мюнхен - Севиля 3:1