Хегемонът на Германия и цяла футболна Европа Байерн Мюнхен продължава да изпитва проблеми в отбрана, допускайки 9 гола в последните си три мача във всички турнири.

Въпреки това баварците изковаха късна победа с 4:3 над Херта в третия кръг на Бундеслигата и са само на точка зад лидерите в таблицата.

"Трябва да приемем всички обстоятелства. За играчите не е лесно, не всеки от тях в момента е готов на 100%. Знаем, че в отбрана трябва да работим по-добре като отбор и да поставяме съперника под напрежение", заяви треньорът Ханзи Флик.

"В момента ни липсват няколко процента в това отношение. Това, което ме радва, е че по отношение на проявения характер отборът е на 100%. Абсолютното желание за победа е налице. Сега е важно след паузата покрай мачовете на националните отбори отново да покажем красивия футбол, който обичаме."

"Роберт е завършен нападател и от своите положения той вкарва четири гола... За мен е важно той да работи и върху останалите елементи - да създава положения и да помага в отбрана. Той го прави и затова съм доволен от него. Поздравления за волята на отбора, защото това не беше футболът на Байерн", добави специалистът.