Променящата се ситуация с коронавируса в Германия доведе до сериозни промени и в допускането на зрители на двубоите в Бундеслигата. 

Различната степен на разпространение на заразата и различните нормативни уредби в провинциите доведоха до сериозен марж на допускането на хора по стадионите.

Този уикенд ще се подновят мачовете от вътрешния календар в Германия, а в различните градове ще могат да бъдат пуснати различен брой запалянковци. Към днешна дата най-много фенове могат да влязат в Дортмунд, пише "Монитор". Там стадионът е отворен за 11 500 запалянковци. 

На другата крайност са стадионите на Щутгарт, Вердер, Байерн и Шалке, на които няма да бъде допуснат нито един зрител. В Мюнхен взеха решение, че до 25 октомври няма да бъдат пускани зрители на футболните мачове. 

Сериозна рестрикция има и в Гелзенкирхен, където първоначално бяха решили да пуснат 12 000 зрители на двубоя с Вердер, но впоследствие вратите бяха затворени.

В последните дни драстично бе намалена бройката на зрители, която се пуска на други няколко стадиона. В Майнц от вчера бройката се редуцира от 6 800 на 250 човека. В Кьолн също символично пускат по 300 зрители на мачовете.