Байерн Мюнхен - Атлетико Мадрид, двубой от група "А" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Алаба, Ернандес, Павар, Горецка, Кимих (Толисо), Дейвис, Коман, Мюлер, Левандовски
Контузени: Куаси, Сане
Под въпрос заради бащинство: Кимих
Извън групата заради коронавирус: Гнабри

 

Атлетико Мадрид: Облак, Фелипе, Савич, Лоди, Трипиър, Коке, Торейра, Кореа, Караско, Феликс, Суарес
Контузени: Вършалко, Хименес, Саул


Прогноза на Gol.bg:

Изминаха почти четири години от последната среща между двата отбора на европейската сцена. Те играха един срещу друг в груповата фаза и на сезон 2016/17, когато си размениха минимални домакински победи с по 1:0.

Баварският колос е хитът на годината и след историческият си втори требъл увеличи колекцията от трофеи под ръководството на Ханзи Флик на пет броя. "Дюшекчиите" обаче не са за подценяване, след като детронираха първенеца в турнира от 2019 година Ливърпул насред стадион "Анфийлд" през зимата.

Горчивият привкус в лагера на мюнхенци преди срещата днес се дължи на спомените от 2016 година, когато Атлетико елиминира германския колос на полуфиналите, отново след разменени домакински победи и правилото за повече вкарани голове на чужд терен.

Байерн е в поредица от 11 поредни победи в Шампионската лига, след като спечели трофея с невижданата досега серия. През този сезон тимът спечели 6 от седемте си мача във всички турнири, но тежкото поражение с 1:4 от Хофенхайм в края на септември разкри в пълна силна слабостите в отбрана. Освен това отборът допусна цели 11 попадения във вратата си и изглежда необичайно нестабилен.

"Бандата" на Чоло Симеоне извъртя две нулеви равенства от началото на сезона и отново е страховита сила в защита, но сега има невероятно подкрепление в атака - голмайстор №3 в историята на Барселона Луис Суарес. Избутаният през задния вход на "Ноу Камп" уругваец е жаден да докаже на критиците, че не трябва да бъде отписван и рехавата отбрана на баварците може да се окаже неспособна да го спре.

Очакваме поредния равностоен сблъсък между двата отбора и навярно домакинският фактор отново ще натежи, въпреки липсата на фенове по трибуните и приказната атмосфера, която създават.


Резултат: Байерн Мюнхен - Атлетико Мадрид 2:1