Байерн Мюнхен разпиля коравия Атлетико Мадрид с 4:0 снощи и това допълнително засили страха от баварския колос в лагерите на конкурентите му. В сайта на европейския шампион бяха посочени пет акцента след гръмкия успех над "дюшекчиите".

1. Мануел Нойер е почти непреодолим

Капитанът записа "суха" мрежа №200 с екипа на баварците, като той е имал нужда от 394 мача за това постижение. Така той изпревари Сеп Майер , записал 199 мача без допуснат гол от общо 651 двубоя. Лидер е бъдещият изпълнителен директор на клуба Оливер Кан - 247 "сухи" мрежи в 632 мача.

2. Машина за голове в Шампионската лига

Първенецът на Стария континент вече има невероятните 12 поредни победи в Шампионската лига, в които е забил цели 47 попадения. това прави по 3.9 гола средно на мач.

3. Рекордна победна серия

Да, никога досега не е имало отбор, който да бие 12 поредни пъти в конкурентната Шампионска лига. Във всички турнири воденият от Ханзи Флик отбор е спечелил 28 от последните си 29 мача! Имаше само едно подхлъзване - поражението с 1:4 срещу Хофенхайм в края на септември.

4. Старт без грешка

За 17-и пореден сезон Байерн започва кампания в Шампионската лига с победа. Головата разлика за тези 17 двубоя от първия кръг през този век е повече от стряскаща - 42:2. 

5. Толисо обича Шампионската лига

Корентен вкара приказен гол вчера, изстрелвайки снаряд от около 30 метра. Той за малко да скъса мрежата, а кълбото профуча право в горния десен ъгъл. За 26-годишния световен шампион това е седми гол в 19 мача за Байерн. Впечатляващо постижение, като имаме предвид позицията му на опорен халф. Той има на сметката си и пет асистенции в надпреварата. 


Превод на Gol.bg