Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт, двубой от петия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Нюбел
Защитници: Алаба, Боатенг, Зюле, Дейвис, Павар, Ернандес, Сар
Полузащитници: Кимих, Мартинес, Горецка, Коман, Сане, Даджаку, Коста, Рока, Мусиала
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Чупо-Мотинг, Циркзее, Арп
Контузен: Куаси
Аут заради коронавирус: Гнабри

Наказан: Толисо


Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът на Германия и цяла Европа се изправя срещу един сравнително удобен противник за последните сезони. Преди около година "орлите" накълваха баварския колос пет пъти във Франкфурт и предизвикаха уволнението на бившия си треньор Нико Ковач, който не изкара дълго на "Алианц Арена". 

Неговият заместник Ханзи Флик обаче се оказа точният човек в Мюнхен и до момента спечелените от него трофеи начело на Байерн са повече от допуснатите поражения (3) и равенства (1) - 5:4! Специалистът едновременно е приятел с играчите и изисква много от тях, като мнозина се чудят как успява да намери точния баланс между двете.

Баварският колос има невероятни показатели, печелейки 28 от последните си 29 мача във всички турнири. Тежката загуба с 1:4 от Хофенхайм в края на септември подейства като събуждане за летящия в своя собствена орбита Байерн и смазващата му победа с 4:0 над коравия Атлетико Мадрид тази седмица със сигурност смущава съня на всички бъдещи съперници.

В исторически план баварците имат 54 победи и 22 поражения в изиграните 98 шампионатни двубоя с Айнтрахт, но на свой терен налагат смазващо превъзходство - 40:3 победи и 134:47 голова разлика. Преди споменатия мач (5:1 във Франкфурт) през есента "орлите" не бяха печелили нито веднъж в предходните 16 шампионатни срещи с мюнхенци, губейки 13 пъти.

Последният успех на Айнтрахт над най-успешния германски клуб в първенството беше от 2010 година, а в Мюнхен ситуацията е още по-тъжна за гостите. Тяхната последна точка тук е от 2007 година, а третата им и засега последна победа в Бавария дойде през далечната вече 2000 година.

Като цяло във всички турнири баварците имат предимство от 64:33 победи, при голова разлика 240:170. В последните им 10 сблъсъка във всички турнири Байерн води с 8:2 победи. Гостите ще трябва да изиграят мача на живота си и да уцелят лош ден за шампионите, за да успеят да си тръгнат с нещо днес.


Резултат: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт 3:0