Голямата звезда на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е подал жалба в съда срещу своя бивш агент Цезари Кухарски за изнудване, съобщава „Der Spiegel“. 

Изданието потвърждава, че жалбата е била представена пред съда във Варшава. Прокуратурата е започнала процеса срещу бившия агент на звездата на Байерн Мюнхен.  Кухарски е изнудвал футболиста на Байерн Мюнхен за няколко десетки милиона злоти. 

Седмичникът припомня, че жалбата е била предшествана от друга, подадена от Кухарски, в която той обвинява Левандовски и съпругата му Анна, че са отклонили няколко милиона евро от компания, съвместна собственост на него и играча, за лични цели. В своя иск Кухарски е поискал обезщетение в размер на 39 милиона злоти, което се равнява на 9 милиона евро, пише "Стандарт".

Нападателят отрича обвиненията. Левандовски разполага с документи, показващи, че Кухарски от месеци се опитва да постигне извънсъдебно споразумение с него. В проект на споразумението Левандовски е предложил да купи акциите на Кухарски в съвместното предприятие и да му плати парична сума за спорните рекламни права, но преговорите са се провалили.