Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен, двубой от 7-ия кръг на немската Бундеслига, стадион: "Сигнал Идуна Парк", начало: 19:30 часа българско време.

Вероятен състав на Борусия: Бюрки, Мюние, Аканджи, Хумелс, Гереро, Витсел, Дахуд, Санчо, Ройс, Рейна, Халанд

Вероятен състав на Байерн: Нойер, Павар, Боатенг, Алаба, Ернандес, Толисо, Кимих, Ганбри, Коман, Мюлер, Левандовски

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд е с баланс от пет победи и една загуба до момента. Тя бе допусната в гостуване на Аугсбург (0:2). Интересно е, че това е и единственият мач от Бундеслига, в който "жълто-черните" допуснаха гол в своята врата. 

През този сезон Люсиен Фавър и екипа му очевидно работят усилено в дефанзивен план и Борусия Дортмунд изглежда много стабилно в отбрана. През седмицата играчите му не срещнаха проблеми в гостуването си на Брюж в Шампионска Лига, което спечелиха с категоричното 3:0 и поеха водачеството в своята Група F в турнира.

Байерн Мюнхен унищожи Залцбург 6:2 като гост в среща в Шампионската лига в Австрия. Баварският гигант загуби само един мач от декември миналата година и в момента е в серия от девет победи и триумфира в осемнадесет от последните двадесет срещи.

Байерн и Борусия си делят първата позиция в класирането с актив от 15 точки, като баварците са над съперника си заради по-добри показатели. Единствената грешна стъпка на шампионите до момента е гостуването на Хофенхайм във втори кръг, загубено с 4:1. 

През седмицата Байерн загря за гостуването си в Дортмунд с успех с 6:2 срещу австрийският РБ Залцбург. Успехът не дойде лесно, а баварците трябваше да го постигнат в заключителните 15 минути.

Алфонсо Дейвис, Никлас Шуле и Джошуа Зиркзе са аут за баварците, а под въпрос остава Леон Гротецка. При домакините Марсел Шмелцер, Дан-Аксел Загаду и Емре Джан остават извън строя, а под въпрос към момента е Матс Хумелс.

Двата отбора се срещнаха преди малко повече от месец на финала на германската Суперкупа и Байерн вдигна трофея, след като надделя с 3:2. Борусия Дортмунд е в серия от три поредни поражения в сблъсъците срещу баварците. Те триумфираха за последен път през 2019 г. и спечелиха само две от последните десет срещи. В предишните девет срещи между отборите не е регистрирано равенство.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 2:3