Голмайсторът на "Байерн" (Мюнхен) Роберт Левандовски е футболист №1 за сезон 2019/20 в класацията Goal 50, в която едноименният сайт определя 50-те най-добри футболисти и футболистки в света за изминалата кампания.

Полякът, който отбеляза 55 гола в 47 мача във всички турнири за бавараците, е шестият различен победител, откакто наградите започнаха да се връчват през 2008 година. Досегашните лауреати са Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Уесли Снайдер, Лука Модрич и Вирджил ван Дайк, който взе приза през миналата година. 

Левандовски изпреварва Кевин Де Бройне, останал на второ място, Лионел Меси, Неймар и Кристиано Роналдо, които са съответно трети, четвърти и пети, пише Монитор. Килиан Мбапе е шести, докато миналогодишният победил Ван Дайк завършва на седмо място в класацията за този сезон. Карим Бензема, Томас Мюлер и Садио Мане допълват десетката. 

"Байерн" има общо седем представители в топ 25.  "Чувствам се много добре. Ако спечелиш индивидуална награда, това е допълнителна екстра. Футболът е отборен спорт, но тези награди значат също много за мен. Те показват, че упоритата ежедневна работа се отплаща някой ден. Да стигнеш на върха е трудно, но да останеш там е още по-трудно", заяви Левандовски, за когото това е заслужено признание, но малко утешение поради факта, че през тази година бе взето решение "Златната топка" да не бъде връчвана. 

Победител при жените е датската нападателка на Челси Пернил Хардер.