Централният бранител на Байерн Мюнхен Давид Алаба не прави големи трагедии от новината, че клубът оттегли офертата си за нов договор.

Според няколко германски медии предложението на баварците е било годишна заплата в размер на 11 милиона евро, плюс още 6 милиона евро под формата на бонуси.

С отказа си Алаба предизвика и скъсване на нишката с клуба. Универсалният футболист едва ли ще получи нова оферта в Мюнхен, но пък така ще може да си издейства пари "на ръка" преди подписването с друг клуб през лятото.

Алаба ще може да преговаря още от 1 януари, но според медии в Германия и Италия неговият агент Пини Захави вече работи усилено, водейки разговори с цели 10 европейски гранда.

Вестник "Тагесцайтунг" пише, че това са обичайните заподозрени - Барселона, Реал Мадрид, Ювентус, ПСЖ и "голямата шесторка" от Висшата лига (Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и Тотнъм).

Според calciomercato Ювентус в момента е на водеща позиция и ако преговорите вървят по план, то Алаба може да акостира в Торино следващия сезон. Дори се твърди, че спортният директор на италианския шампион Фабио Паратичи е голям фен на бека.

Медията пише, че босът в Юве смята Алаба за "много голям футболист" и е "готов да стори всичко, за да го привлече".