Голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски все още не е мислил къде иска да завърши кариерата си. Полякът има договор с баварците до 2023 година и въпросът за удължаване на контракта с клуба не стоял на дневен ред. Той говори и за отмяната на анкетата за "Златната топка", където беше големият фаворит за спечелването на трофея.

"Не знам дали ще играя в Байерн до края на кариерата си. Имам договор до 2023 година и не съм мислил какво ще правя след това. Това са още две и половина години. Имам сили да играя и след този период, но има достатъчно време дотогава да мисля къде да продължа", каза Левандовски в интервю за Асошиейтед Прес.

32-годишният нападател изпраща най-силната си година, в която спечели всички трофеи с Байерн и вкара 55 гола в 47 мача във всички турнири. Левандовски изведе баварците до триумф в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига и бе фаворит за спечелване на "Златната топка", но организаторите отмениха анкетата тази година заради пандемията.

"Това не е толкова важно, защото тази награда идва като бонус за всички останали. Някой е взел решение да няма "Златна топка" тази година и животът продължава", каза цитираният от БНР Левандовски.

Левандовски остава главен претендент за останалите индивидуални награди като Футболист на годината на ФИФА и анкетата Глоуб Сокър.

"Наистина постигнахме нещо изключително, спечелихме всичко възможно. Това е специално. Всички тези купи и награди са специални", каза Левандовски след номинацията си за наградите Глоуб сокър в анкетата на Европейската клубна асоциация. 

В началото на онлайн гласуването Левандовски води пред Лионел Меси и шесткратния победител в анкетата Кристиано Роналдо. Останалите номинирани са Карим Бензема, Серж Гнабри, Чиро Имобиле, Садио Мане и Маркиньос.