Байерн, който вече си гарантира участие в елиминациите на Шампионската лига, остави няколко титуляри, включително Роберт Левандовски и Мануел Нойер, преди да отпътува за Мадрид за срещата с Атлетико във вторник.

В добавка към полския нападател и германския капитан и страж, полузащитниците Леон Горецка и Корентен Толисо също останаха в Мюнхен. 

„Левандовски, Нойер, Горецка, Толисо остават тук. Те ще получат почивка“, започна треньорът на европейските шампиони Ханзи Флик на своята пресконференция. Специалистът обясни, че Толисо не е напълно готов, но може да се върне обратно в игра за сблъсъка с РБ Лайпциг през уикенда.

„Всички други са в състава. Ще изчакам до утре и тогава ще видя кой е в добро настроение. Тогава ще се спра и на 11-те си за мача. Зюле не е с лоши шансове да стартира“, сподели треньорът за бранителя, който се завърна и игра 32 минути срещу Щутгарт след прекаран коронавирус.

При два оставащи кръга до края на груповата фаза, Байерн е сигурен за участието си в осминафиналите на Лигата, но Атлетико е в битка за второто място както с Локомотив Москва, така и със Залцбург.

Флик каза, че не е притеснен от това да пусне в игра по-неопитен състав в Мадрид. Байерн няма загуба в Шампионската лига от март 2019 и е спечелил последните си 15 мача в турнира, съобщава БНР.