Унион Берлин и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в среща от 11-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Старото лесничейство".

Гриша Прьомел откри резултата още в четвъртата минута и берлинчани имаха няколко възможности да удвоят срещу сравнително пасивните шампиони.

Момчетата на Ханзи Флик се активизираха след почивката и в средата на второто полувреме Роберт Левандовски изравни в своя мач №200 за баварския колос в първенството.

Байерн Мюнхен остана на върха в таблицата заради по-добрата си голова разлика, но 24 точки има и вторият РБ Лайпциг. Унион Берлин е шести със 17 пункта.


Домакините създадоха първата опасна атака още в първата минута и Тайво Авони излезе само срещу Мануел Нойер, но вратар №1 в света се хвърли и спаси изстрела.

В четвъртата минута обаче столичани откриха резултата след изпълнение на корнер. Гриша Прьомел изпревари Роберт Левандовски и засече безпощадно с глава, успявайки да матира и слисания Нойер.

Това ядоса баварците и Серж Гнабри на два пъти се оказваше на върха на атаката, но още не можеше да "влезе" в мача. Контролът на топката от страна на гостите обаче нито стряскаше Унион, нито даваше нужния импулс в отбора на Ханзи Флик за проява на креативност.

В средата на първото полувреме Авони направи невероятен пропуск след нова контраатака на берлинчани. Този път нападателят нахлу леко вляво в наказателното поле и реши да бъде максимално прецизен при удара с левачката, но шутира покрай десния страничен стълб.

След това Марвин Фридрих блъсна Левандовски с ръка в наказателното поле, но реферът Бастиан Данкерт реши да не отсъжда дузпа. Последва неточна тупалка на Давид Алаба и точен снаряд на Серж Гнабри, спасен от вратаря Луте.

След почивката Байерн стана по-активен и пред Кингсли Коман се откри добра възможност, но французинът беше блокиран в последния възможен момент. Унион също атакува опасно, но отбраната на мюнхенци се справи.

Удар на Томас Мюлер беше спасен, но в 67-ата минута Роберт Левандовски изравни в своя мач №200 за Байерн в Бундеслигата. Полякът се оказа най-съобразителен при пробива на Коман отляво и вкара от движение с вътрешен фалц.

Столичани не спираха да търсят възможности да атакуват и пет минути преди края на редовното време дори имаха повече отправени точни удари. Играта на баварците не се получаваше по желания от тях начин и преимуществото им се състоеше от доста краткотрайни моменти.

В 89-ата минута Левандовски центрира малко по-остро отляво и топката се удари в крака на Мюлер, без германецът да може да овладее в пеналта. Няколко секунди по-късно Луте спаси своите от сигурен гол след удара на Лерой Сане.

 

Унион Берлин - Байерн Мюнхен 1:1

1:0 Гриша Прьомел - 4'
1:1 Роберт Левандовски - 67'