Кингсли Коман е под пара и прави много силна 2020 година. Той донесе Ушатата на клуба с единствения гол във финала на Шампионската лига през миналия сезон. Вкара с глава на родния си ПСЖ и прободе цял Париж в сърцето.

Неотдавна обаче ситуацията за него беше съвсем различна и той дори обмисляше да прекрати кариерата си рано-рано. Тежка травма го извади от състава на Франция за Мондиал 2018 и той не стана световен шампион. 

Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге разкри, че е провел личен разговор с бързака, убеждавайки го, че Байерн няма да го остави на произвола на съдбата.

"Веднага му се обадих, когато прочетох коментарите му. Прегърнах го и му казах, че контузиите за съжаление са част от модерния футбол и че не трябва да се притеснява особено. Обясних му, че нашият медицински екип ще стори всичко необходимо, за да бъде той отново в топ форма. И за щастие се получи точно така", сподели Румениге пред списание "Кикер".

24-годишният Коман изригна за пореден път в дербито с РБ Лайпциг на 5 декември. Мачът в Мюнхен завърши 3:3, а французинът постигна "хеттрик" от асистенции.