Пищните награди на дубайската фондация "Глоуб сокър" предизвикаха скандал в Германия. Логично Байерн обра наградите на 2020-а - Роберт Левандовски е футболист №1, Ханс-Дитер Флик печели при треньорите, а баварците са най-добрият тим. 

Единственият представител на мюнхенския гранд бе полският нападател. В неделя Байерн играе първи мач за годината срещу Майнц. Според разпоредбите на германските власти Дубай е сред най-рисковите от коронавирус райони и всеки, който се прибира оттам, трябва да влезе в 10-дневна карантина, пише "Труд".

Байерн използва точка в наредбата, според която "човек може да замине най-много за пет дни по неотложна работа". Медицинските власти обаче твърдят, че церемонията е можела да мине и без Левандовски, който е трябвало да последва примера на Флик.

"Роберт отсъства служебно за само 48 часа и спази всички правила. Ще играе на 3 януари", каза Моника Бондарович, личната му говорителка. При прибирането във вторник Левандовски веднага си направи тест.

Другият ВИП гост на арабските шейхове бе Кристиано Роналдо. Португалецът получи наградата за футболист №1 на ХХI век, въпреки че от него са минали само две декади. 

В Италия не правят проблем на Роналдо да играе в неделя срещу "Удинезе", въпреки че присъства на живо. Наградите връчи Джани Инфантино, президентът на ФИФА. Швейцарецът награди Левандовски и за номер едно в света на 17 декември. Церемонията беше само виртуална, а Инфантино пътува единствено до Мюнхен, за да даде най-ценния персонален приз.