Хегемонът на Европа Байерн Мюнхен изненада дори собствените си фенове през октомври, когато привлече куп футболисти преди затварянето на трансферния прозорец.

На 4 октомври за общо 25 милиона евро дойдоха Марк Рока и Буна Сар, а на следващия ден клубът действаше светкавично и уреди свободния агент Ерик Максим Чупо-Мотинг, както двама играчи под наем - Дъглас Коста и Тиаго Данташ.

С оглед настъпилата първа мини криза (загуба от Гладбах с 2:3 след аванс от два гола и детрониране за Купата на Германия от втородивизионния Холщайн Кийл) под ръководството на Ханзи Флик, вестник "Абендцайтунг" пита дали всъщност есенните трансфери на Байерн се оказаха сполучливи. И отговорът е категорично "Не".

Марк Рока беше този, който изпорти дузпата срещу Холщайн Кийл, като всички останали 11 изпълнения от бялата точка бяха точни. 

Буна Сар не може да "хване ръка" и не се възползва от слабата форма на Бенжамен Павар. Сар получи шанс срещу Кийл, но не го използва.

Същото можем да кажем за Дъглас Коста, чиито центрирания са предимно хаотични. Бразилецът кара втори престой в Мюнхен, но няма нищо общо с футболиста, който дойде в отбора през 2015 година.

Ерик Максим Чупо-Мотинг има три гола в 10 мача за баварския колос, но трудно може да запълни бездната, която остава при отсъствие на голмайстора Роберт Левандовски.

Тиаго Данташ играе за дублиращия отбор на Байерн и през лятото би трябвало да се върне в Бенфика. 

Според куп експерти проблемите на Байерн се дължат на "некачествената пейка". Дори клубната легенда Лотар Матеус изчисли, че клубът всъщност има точно 14 футболисти от най-висока класа. А останалите не биха свършили работа дори в Дортмунд.

Думите на Матеус бяха приети с усмивки преди дни, но сега изглеждат като изстрел в десетката. Защото дори в Мюнхен не си правят илюзии - нивото на новите попълнения не отговаря на класата на отбора, завоювал пет трофея през миналата година.