Капитанът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер още помни датата 25 октомври 2020 година. Това беше последният мач (5:0 срещу Айнтрахт Франкфурт), в който вратар №1 в света не допусна гол. 

Не е за вярване, но е факт - след това световният шампион за 2014 година удари невиждано в кариерата си дъно от 11 поредни шампионатни мача, в които получаваше поне по едно попадение (в четири случая головете бяха поне два).

Като цяло отбраната на баварците е под всякаква критика този сезон, защото от 16 кръга записа само две "сужи мрежи". И треньорът Ханзи Флик призна, че всички в отбора са изнервени от този факт. Най-вече Нойер, избран за №1 на своя пост на планетата за изминалата година.

"Най-важни за мен са трите точки. Но разбира се, че искаме да запазим и нулата. Мануел си остава най-добрият вратар в света и допуснатите голове не променят този факт", заяви Флик преди днешния мач с Аугсбург.

Спечелилият цели 5 трофея през миналата година Байерн е допуснал 25 гола за 16 кръга през кампанията и днес голямата цел е победа "на нула". За да може и Нойер да се успокои...