Байерн Мюнхен удари смелия Шалке с 4:0 в атрактивен мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Това беше осми пореден успех за баварците над този противник в първенството.

"Миньорите" започнаха много смело и пред тях дори се откри първата чиста голова възможност, но вратар №1 в света Мануел Нойер направи феноменално спасяване.

Малко след изтичането на половин час игра Томас Мюлер откри резултата, а девет минути след почивката Роберт Левандовски се разписа в 11-и пореден шампионатен двубой срещу този съперник. В 88-ата минута Мюлер вкара за втори път с глава, а три прекрасни асистенции записа Джошуа Кимих. В 90-ата минута Алаба оформи крайния резултат.

Шалке остана на дъното в таблицата с едва седем точки и е на цели десет пункта от спасителния бряг. Лидерът Байерн събра 42 точки и вече води с цели седем на втория РБ Лайпциг.


Срещата на стадион "Фелтинс Арена" започна много равностойно и домакините с нищо не показваха, че са загубили последните седем дуела с обща голова разлика 2:26. Нещо повече - в първата третина на първата част Шалке дори изглеждаше по-опасен.

Мануел Нойер трябваше да улавя точния, но слаб шут на Тимо Бекер, а по-късно Суат Сердар стреля много опасно с глава, но покрай целта. Между двете положения на "кралско-сините" се стигна до две интересни акции на гостуващия отбор, но Роберт Левандовски и Серж Гнабри бяха неточни.

Тъкмо бяха изминали десетина минути игра, когато се стигна и до първото чисто голово положение  пред вратата на Байерн! Мудната защита на европейския първенец заспа и Марк Ут би от упор с глава, но Мануел Нойер направи феноменално спасяване!

В средата на първото полувреме Байерн имаше много силен период и Ралф Ферман направи двойно спасяване срещу Левандовски и Гнабри в рамките на секунди, а след това Серж стреля и неточно. След това и двамата вратари трябваше да се намесват, съответно след удари на Кабак и Кимих.

В 33-та минута Шалке все пак капитулира след центриране на Кимих. Германският национал центрира остро към далечната греда и тома Томас Мюлер беше безпощаден с глава.

Само девет минути след подновяването на играта дежурният реализатор Роберт Левандовски отново се разписа. Футболист №1 в света за 2020 година спря топката по фамозен начин след разкошен дълъг пас на Кимих, след което финтира вратаря и вкара от малък ъгъл за 11-и пореден път срещу "миньорите" в Бундеслигата.

Шалке изобщо не стоеше чак толкова зле и преди изтичането на час игра можеше да се върне в мача, но топката облиза дясната греда при силния удар на Сердар. Байерн отвърна с нова опасна акция, но Ферман улови тупалката на Гнабри.

Левандовски би покрай вратата на домакините, след котео Шалке се вдигна. Нещо повече - на два пъти най-слабият отбор в Бундеслигата този сезон застраши пазената от Мануел Нойер врата, като опитите на Шьопф и Ут изобщо не бяха толкова безобидни, но все пак бяха лишени от точност.

В 88-ата минута Томас Мюлер окончателно сложи точка на спора, при това - отново с глава. Интересното е, че Кимих записа "хеттрик" от асистенции, като този път центрира от корнер.

Секунди преди изтичането на редовното време Давид Алаба също записа името си сред реализаторите. Той би отдалеч и Ферман допусна типично "вратарски" гол.

Шалке - Байерн Мюнхен 0:4

0:1 Томас Мюлер - 33'
0:2 Роберт Левандовски - 54'
0:3 Томас Мюлер - 88'
0:4 Давид Алаба - 90'