Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призна, че нямаше да има спокоен сън, ако баварците имаха дълговете на Барселона.

Преди дни излезе информация, че танцуващите с фалита каталунците дължат близо 1.2 милиарда евро. По-късно стана ясно, че клубът е платил космическите 555 милиона евро на суперзвездата си Лионел Меси за срок от едва четири сезона.

"Когато прочетох за дълговете на Барселона, за малко не се задавих по време на закуска. Ако Байерн имаше такива дългове, аз нямаше да мога да спя спокойно. Но не мисля, че това ще се случи някога", сподели Румениге пред телевизия "Скай".

"Клуб от ранга на Барселона няма как да потъне просто защото има такива сериозни дългове, тъй като е с огромно значение за региона на Каталуния. Но не ми харесва, че клубовете могат да задлъжняват толкова сериозно."

"В Байерн продължаваме да сме модели за подражание в този аспект и наблюдаваме ситуацията в Барселона и Италия, където вече дори не плащат заплати. Ние преследваме не само спортния успех, но и държим на икономическата стабилност", добави Кале.