Целта на Байерн Мюнхен е проста и тя е шести пореден трофей, заяви старши треньорът на отбора Ханзи Флик преди началото на Световната клубна купа в Катар. Баварците спечелиха требъл през миналия сезон, след което вдигнаха суперкупите на местна и международна почва през есента. Байерн започва от полуфиналите, където ще срещне египетския Ал-Ахли.

"Целта ни е да спечелим и този турнир. Знам, че хората по принцип гледат на него като на допълнителен товар, но ние сме силно мотивирани да приключим забележителната ни серия с шести трофей. За да бъдем сега в Катар, ние трябваше да спечелим Шампионската лига. Не всеки стига до тук", каза Флик.

Въпреки че календарът на Байерн е особено натоварен и отборът има по два мача седмично, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге каза преди дни, че футболистите са изявили огромно желание да играят на Световната клубна купа.   

"Всички сме доволни, че имаме възможността да вземем участие в този турнир и искаме да го спечелим. Това е още един шанс да пишем история. Мотивирани сме за полуфиналния мач и ще видим какво ще се случи нататък", каза Йозуа Кимих. В другия мач играят бразилският Палмейрас и мексиканският Тигрес УАНЛ.