Байерн Мюнхен се спъна в Арминия Билефелд при равенството 3:3 в среща от 21-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Алианц Арена" под обилен снеговалеж.

Гостите сътвориха истинско чудо през първото полувреме, когато видимо се бяха адаптирали по-добре към лошите атмосферни условия и се оттеглиха на почивка с два гола преднина, дело на Мишел Флап и Амос Пийпер.

Веднага след почивката Роберт Левандовски намали с ножичен удар, но секунди след това Арминия попари шампионите с гол на Кристиан Гебауер. Двайсет минути по-късно световният клубен шампион вече бе изравнил резултата с попадения на Корентен Толисо и Алфонсо Дейвис. До края обаче момчетата на Ханзи Флик не натиснаха достатъчно и пропуснаха победата.

Лидерът Байерн Мюнхен събра 49 точки и вече води само с пет на втория РБ Лайпциг. Арминия остана в зоната на изпадащите с актив от 18 пункта.


Първата интересна възможност на "бялата покривка" беше създадена от получилия възможност да излезе като титуляр Ерик-Максим Чупо Мотинг. "Десетката" на баварците в днешния мач отправи точен изстрел, но вратарят на гостите Стефан Ортега улови.

В деветата минута Арминия сензационно откри резултата при първата си реална голова възможност. Мишел Флап беше оставен напълно непокрит около дъгата, завъртя се и отправи безпощаден изстрел с левия крак по посока долния ляв ъгъл.

Снегът се сипеше на парцали и закриваше линиите на терена, което дори наложи кратки паузи, за да могат те да бъдат почистени. Футболистите и на двата отбора бяха твърде нестабилни върху игрището и не успяваха да създадат опасни атаки.

Баварският колос се поактивизира и на няколко пъти топката се намираше в наказателното поле на Арминия. Ортега се намеси атрактивно с една ръка, после Амос Пийпер блокира Лерой Сане, а откъсналият се Чупо Мотинг едва-едва шутира, без да даде скорост и точност на кълбото.

В 37-ата минута шокът започна да придобива реални очертания, защото гостите от Билефелд удвоиха преднината си. И те го сториха с първото си попадение от корнер този сезон. Флап центрира и Амос Пийпер заби топката с глава в горния десен ъгъл. Интересното е, че защитникът на Арминия беше "ескортиран" от Никлас Зюле и Давид Алаба.

Снегът спря да вали още преди почивката и малко след подновяването на играта Байерн намали пасива си на почистения терен. Роберт Левандовски си спря на гърди и вкара ефектно от воле в долния ляв ъгъл.

Тъкмо когато вече се очакваше Байерн да натисне за пълен обрат, Арминия кара трети гол! При това само секунди след попадението на поляка. Андреас Фоглзамер напредна отляво и намери на далечната греда спринтиралия Кристиан Гебауер, вкарал на празна врата.

Головата фиеста продължаваше и преди изтичането на час игра Корентен Толисо върна своите в мача. Световният шампион получи центриране от Лерой Сане и вкара с глава.

Страховит снаряд на Коман накара вратаря на гостуващия отбор да парира, след което последва период без интересни положения. И в средата на второто полувреме Алфонсо Дейвис вкара от нищото! Канадецът "хвана" топката от ждроб и намери опразнения ляв ъгъл на вратата - 3:3!

Малко след това гол страхотен пробив на Левандовски не завърши с гол, а попадение на Арминия беше отменено заради спорна засада, след като се видя, че всъщност "извеждащият" пас към вратата на Мануел Нойер е на... Никлас Зюле с глава.

До края на мача Байерн беше много по-активен, но така и не успя да стигне до опасно положение пред вратата на смелите гости.

 

Байерн Мюнхен - Арминия Билефелд 3:3

0:1 Мишел Флап - 9' 
0:2 Амос Пийпер - 37'
1:2 Роберт Левандовски - 48'
1:3 Кристиан Гебауер - 49'
2:3 Корентен Толисо - 57'
3:3 Алфонсо Дейвис - 69'