Айнтрахт Франкфурт приема шампиона Байерн Мюнхен днес от 16:30 часа във възлов мач от поредния кръг на Бундеслигата. Един срещу друг ще се изправят двамата най-резултатни футболисти в първенството от началото на календарната 2021 година.

Начело на франкфуртци е португалският нападател Андре Силва, който се разписа цели 9 пъти след зимната пауза. Това е повече от всеки друг играч във водещите 5 лиги на Европа за същия период. Неговата форма съвпадна и с възхода на Айнтрахт, тъй като тимът на Ади Хютер направи невероятен скок от деветото до третото място в класирането.

Андре Силва се разписа поне по веднъж в 6 от последните 7 мача, записвайки клубен рекорд с 18 попадения в 21 кръга. Една от двете загуби за франкфуртци през кампанията дойде именно срещу Байерн с 0:5, но за сметка на това клубът пази страхотни спомени от последното си домакинство срещу баварците, когато се наложи с разгромното 5:1(през ноември 2019)!

Силната форма на Андре Силва означава, че Лука Йович отново ще трябва да чака на пейката. Една е принудителната рокада в средата на терена, където Хютер ще трябва да смени наказания Джибрил Соу, отбелязва "Тема спорт". На неговото място най-вероятно ще стартира Себастиан Роде, който е бивш играч на Байерн. Срещу Андре Силва и франкфуртци гостуващият треньор Ханзи Флик ще хвърли другата голова машина на годината - Роберт Левандовски. 

Полякът се разписа при равенството 3:3 с Арминия Билефелд в понеделник и вече има 25 попадения в Бундеслигата. Това е абсолютен исторически рекорд за първите 21 кръга на шампионата. 

Лева се разписва средно на всеки 67 минути през кампанията, но сега предстои тежък тест, защото за последните 10 кръга съперникът от Айнтрахт е взел 26 точки от възможни 30. Само през календарната 2021 г. Франкфурт е с 22 от 24, докато Байерн е само с 19 пункта.