Как се поваля непобедимият Байерн? Трудно е да се каже. Срещу Сампдория (1:0) орлите на практика излязоха със състава, с който се очаква да започнат и срещу баварците. От срещата на "Олимпико" могат да се направят два извода, пише "Кориере дело спорт".

Първо - първенството за Симоне Индзаги е приоритет, защото целта е отново попадане в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента орлите са 5-и с 43 т., колкото има и четвъртият Аталанта.

Второ - резервите, от които толкова много се разчиташе да вдигнат нивото, не са надеждни. Мачът срещу Сампдория бе поучителен от още няколко гледни точки. Лацио създаваше положения, стреляше към вратата и дори си позволяваше да се забавлява. Но, от друга страна, демонстрира няколко лоши навици - тимът не може да затвори мача и да го контролира, без да си създава излишни емоции. 

Лацио най-накрая трябва да се научи да вкарва този успокоителен втори гол. Физическото отпадане също не е добра новина, предвид предстоящия сблъсък срещу Байерн. Лацио не може да си позволи никакво разсейване или отпускане днес. Защото предстоящият мач е епохален, един от най-важните играни в Рим. 

И може би сравним по заряд (но не по стойност) с онзи срещу Манчестър Юнайтед. Когато през 1999 г. в Монте Карло в спора за Суперкупата на Европа Марсело Салас бе героят, който постави на колене непобедимите червени дяволи на Алекс Фъргюсън.

Никакво успокоение не може да има във факта, че Байерн загуби последния си мач (1:2 във Франкфурт). За играчите на Индзаги предстои максимално предизвикателство, достигане до границите на предела и дори нещо повече, вълшебно. Каквото и да се случи, това ще е красив мач с луд чар, пише "Тема спорт". Да се надяваме, че е дошъл редът на Байерн, както се случи през 99-а на Юнайтед. И Имобиле да влезе в обувките на Салас…