Няма клуб, който да не мечтае да превземе по този начин Вечния град. Байерн "дойде, видя и разгроми" Лацио с 4:1 в първи осминафинал на Шампионската лига. Защитата на трофея върви по план.

Баварски звезди написаха своя история в турнира. Никаква изненада – Роберт Левандовски откри резултата в 9-ата минута. Голът бе №72 за поляка в Шампионската лига, с което задмина испанския идол Раул.

В наказателната акция се включи и Джамал Мусиала. Англичанинът с немски паспорт стана най-младият от Байерн с гол в турнира – на 17 години и 363 дни. Така Мусиала изпревари Самуел Куфур, който се бе разписал на 18 г. и 60 дни. 

"През последните седмици се случиха много нови за него неща – каза треньорът Ханзи Флик, цитиран от "Труд". – Подписва нов договор на 17 години и не трябва да се забравя възрастта му. След това трябваше да вземе решение дали да играе за Германия или Англия."

Дошуа Кимих пък стана първият футболист с 38 победи от 50 изиграни мача в турнира на богатите. Накрая Байерн се завърна в Германия с още един рекорд – никой друг тим не е бил непобеден в 17 поредни мача на чужд терен.