Давид Алаба и Байерн Мюнхен се разделят в края на сезона, след като австриецът отказа да поднови своя договор. Поради тази причина клубове като Реал Мадрид, Барселона или ПСЖ се опитват да се възползват от услугите му, опитвайки се да го убедят с най-добрия договор.

Според легендата на германския футбол Юрген Колер, той прави своя избор "за пари".

"Той със сигурност прави тази стъпка предимно заради парите и аз мога да го разбера. Сега той е на 28 години и ще подпише четири или петгодишен договор. Можете да ми кажете какво искате. Няколко милиона евро ще изиграят важна роля. Но не можете да обвинявате играча за нищо. Това е напълно легитимно и повечето други футболисти биха направили същото", аргументира се Колер.

Всъщност той защити Алаба, като обяви, че самият той, с напускането на Байерн Мюнхен е търсел финансова изгода. "Оставих и Байерн заради парите. Разбира се, пътуването ми до Италия също беше много добро за мен. Особено по отношение на развитието на кариерата. Но това не беше първата ми мисъл. Би било хубава приказка, ако сега им разкажа нещо различно", допълни легендарният защитник.