Хегемонът на Европа Байерн Мюнхен трепери заради контузията на головата си машина Роберт Левандовски. Думите на почетния президент Ули Хьонес бяха "сърцето ми спря да бие, когато видях ситуацията".

Футболист №1 на планетата получи болки в дясното коляно при победата на Полша с 3:0 над Андора, след като заби първите две попадения в мача. И беше заменен принудително за ужас на поляци и баварци.

Не е ясно дали снайперистът ще бъде готов за лютото дерби на върха в Бундеслигата с коравия РБ Лайпиг в събота. Осем кръга преди края на сезона "биковете" изостават само на четири точки от шампионите, но ги приемат на свой терен.

Левандовски "виси" и за първия четвъртфинален сблъсък на Шампионската лига на 7 април с ПСЖ, който търси мъст за загубения финал от Байерн миналия сезон. 

Направените вчера прегледи са установили натъртване в областта на външната връзка на коляното на тарана. Роберт прави пореден феноменален сезон и само в Бундеслигата има рекордните на този етап 35 попадения. Той е в график за рекорда (40 гола) на Герд Мюлер от 1972 година.

Вариантите пред треньора на мюнхенци Ханзи Флик за върха на атаката са Ерик Максим Чупо-Мотинг, Томас Мюлер или изненадващ ход - флангови футболист (Серж Гнабри, Лерой Сане или Кингсли Коман) да играе на нетипичен за него пост.