Байерн Мюнхен - ПСЖ, първи четвъртфинален двубой на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Байерн: Нойер, Зюле, Алаба, Павар, Ернандес, Кимих, Горецка, Мюлер, Коман, Дейвис, Сане
Контузени: Толисо, Коста, Рока, Левандовски
Аут заради коронавирус: Гнабри

ПСЖ: Навас, Кимпембе, Маркиньос, Керер, Диало, Гай, Ерера, Ди Мария, Неймар, Мбапе, Кийн
Контузени: Бернат, Курзава, Перейра, Икарди
Аут заради коронавирус: Флоренци, Верати
Наказан: Паредес

Прогноза на Gol.bg:

До момента ПСЖ и Байерн имат девет официални мача помежду си и осем от тях бяха част груповата фаза на Шампионската лига (французите печелят четири от първите пет, но сега са в серия от две поредни поражения). Само веднъж домакинът (Байерн губи с 0:1 през 1994 година) не е успял да спечели и парижани водят с 5:4 успеха, при голова разлика 12:12.

Баварският колос обаче спечели най-важния сблъсък между тях - този на финала в турнира през миналия сезон, когато "принцовете" бяха посечени от своята рожба Кингсли Коман при първото си участие в мача за трофея.

Днес и в двата лагера има сериозни кадрови проблеми, най-вече заради плъзналия коронавирус. Безспорно голямото предимство на гостите се състои в липсата на футболист №1 на планетата Роберт Левандовски, който беше във фантастична форма, но контузи коляното си и почти сигурно е аут дори за реванша следващата седмица.

От сезон 2016/17 насам двата отбора са най-резултатните в турнира на богатите - баварците вкарват средно по 2.8 гола на мач, а ПСЖ - по 2.5 попадения. Френският първенец пропусна да се разпише само веднъж в последните си 43 двубоя в надпреварата.

Статистиката на Байерн обаче за последните 19 мача в турнира е направо стряскаща - 18 победи и едно равенство, при това постигнато с двама 17-годишни титуляри при визитата (1:1) на Атлетико Мадрид през есента! В 17 от въпросните 19 срещи мюнхенци вкарваха неизменно поне по две попадения.

Ако и днес момчетата на Ханзи Флик не загубят, Байерн ще стане едва вторият клуб в историята на Шампионската лига, който не губи 20 поредни срещи (Манчестър Юнайтед постига 25 поредни мача без загуба от 2007 до 2009 година).

Пари Сен Жермен излиза за трети път срещу действащ носител на "Ушатата". При предходните два опита тимът не само отпадна, но загуби и двата двубоя. През 1995 година Милан печели двата полуфинална мача с 1:0 и 2:0, а през 2018 година Реал Мадрид изнесе лекция на французите и им би шута след победи с 3:1 и 2:1.

Големият проблем за Байерн идва от липсата на достатъчно креативност в наказателното поле при липсата на Левандовски, който не само бележи невероятен брой голове, но успява да дисбалансира всяка защита. Буксуването в атака на баварците се видя при важната им победа срещу РБ Лайпциг преди дни, затова залагаме на крехък домакински успех.


Резултат: Байерн Мюнхен - Пари Сен Жермен 2:1