Хегемонът Байерн Мюнхен надигра Пари Сен Жермен по почти всички показатели и загуби насред своя стадион "Алианц Арена" с 2:3 първата четвъртфинална битка на Шампионската лига.

Статистиката на официалната страница на УЕФА потвърждава тоталното превъзходство на баварците, които са имали 31 възможности за гол, срещу само шест за парижани, показва справка на Gol.bg.

Цели 12 от изстрелите на германците са били точни, но "принцовете" могат да се похвалят с убийствена ефективност: три гола от 4 точни удара. При неточните изпълнения мюнхенци водят с 9:1 (в статистиката на централата гредата на Чупо-Мотинг от началото на мача се води в отделна графа).

По отношение на блокираните изстрели Байерн води с 10:1, както и при корнерите - 15:1. Притежанието на топката е било 61% в полза на домакините, които са имали цели 86% точни пасове, срещу 77% за французите.

Европейският и световен клубен шампион е записал 504 точни паса, срещу 266 за своя противник. Пробяганата дистанция е леко в полза на ПСЖ - 108.3 км срещу 107.5 км за германците.

Байерн също така е бил и по-агресивен, водейки при нарушенията с 16:7 и жълтите картони - 4:1. При отнетите топки "принцовете" имат леко предимство - 45:39.