Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик намекна, че наистина може да напусне баварския колос в края на сезона. Слуховете за сензационния развой циркулират в интернет-пространството от седмици, но едва от няколко дни на тях започна да се гледа сериозно.

Специалистът записа най-силния сезон в историята на баварците и грабна максимално възможните 6 отличия. За капак той триумфира в Шампионската лига през изминалата кампания само с победи. Нещо, което не беше правено преди това.

Конфликтът със спортния директор Хасан Салихамиджич обаче тлее отдавна и през този сезон Байерн получи няколко крошета - отпадане за Купата на Германия от втородивизионния Холщайн Кийл. Тази седмица мюнхенци бяха детронирани и в Шампионската лига, а Ханзи обвинява Брацо за неуспешните трансфери.

"Разбира се, че в работата ми има напрежение, но аз съм свикнал с това от времето, в което бях футболист на Байерн, а после и треньор. Така беше и в националния отбор на Германия. Животът на треньора е такъв. Нямам планове за следващия сезон. Трябва да обсъдя това със семейството си и да реша кое ще бъде най-доброто решение за нас", заяви Флик.

Именно "семейните причини" се изтъкват като мотив за раздяла в света на футбола и мнозина са на мнение, че намекът на Флик говори за раздяла.