Байерн Мюнхен излъга Волфсбург с 3:2 като гост в среща от 29-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Фолксваген Арена".

Навършилият 18 години в края на месец февруари Джамал Мусиала обра овациите през първото полувреме, в което откри резултата, а преди почивката върна аванса от два гола на своите. Между попаденията на младока се разписаха Ерик Максим Чупо-Мотинг и голаджията на "вълците" Вут Вегхорст. 

Десетина минути след подновяването на играта Максимилиан Филип се възползва от грешка в отбраната на шампионите и върна интригата. До края на срещата баварците изглеждаха уморени и основно се отбраняваха, но успяха сравнително спокойно да удържат преднината си.

Стабилният домакин Волфсбург допусна първо поражение на свой терен този сезон и остана на трета позиция с актив от 54 точки. Лидерът Байерн събра 68 пункта и отново дръпна със седем точки на втория РБ Лайпциг.


Двата отбора се захапаха още от началния съдийски сигнал и "вълците" показаха острите си зъби с няколко шута. Ерик Максим Чупо-Мотинг беше отказан от Коен Кастеелс, а на отсрещната врата Мануел Нойер спаси срещу Ридле Баку. 

Четвърт час след старта на двубоя гостите поведоха. Прекрасна солова акция на Дейвис обърка противника, след което Джамал Мусиала слаломира покрай трима и не остави шансове на Кастеелс. Така младокът се разписа във втори пореден кръг.

В средата на първото полувреме баварците удвоиха преднината си след изключително груба грешка на Коен Кастеелс. Давид Алаба центрира отляво право в ръцете на вратаря на домакините, но той изпусна топката по детински начин и Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара навярно най-лесния гол в кариерата си.

Лерой Сане направи два непростима пропуска за 60 секунди, а в 35-ата минута изпусна и Шлагер при пробива му към полето на баварците. Халфът пусна за Вут Вегхорст и хитрият нападател вкара с много слаб, но прецизен удар по земя в долния десен ъгъл.

Радостта на Волфсбург обаче не продължи дълго и невероятният Мусиала вкара втория си гол за деня, при това как - с глава! 18-годишният супер талант не беше заел най-добра позиция при центрирането на Томас Мюлер отдясно, но все пак успя да се нагласи и да реализира с глава от десетина метра.

Малко след почивката Томас Мюлер беше блокиран при опит да вкара отблизо, а след това при добавката отблизо Мусиала видя как топката е изчистена пред голлинията.

Волфсбург се върна в мача при първата си опасна атака през второто полувреме. Максимилиан Филип бе заел отлична позиция около границата на малкия пеналт и вкара майсторски от движение при центрирането отляво на Пауло Силва.

Домакините бяха видимо по-опасни през втората част и постоянно атакуваха, но така и не стигаха до ново голово положение. Байерн не можеше да намери същия ритъм като този от първото полувреме и събираше сили за финален щурм.

Байерн обаче изглеждаше много уморен в края от реваша с ПСЖ и в 84-ата минута се размина с изравнителния гол при атаката на Русийон отляво. На отсрещната врата Томас Мюлер засече при изпълнение на корнер, но прати топката във външната страна на мрежата.


Волфсбург - Байерн Мюнхен 2:3

0:1 Джамал Мусиала - 15'
0:2 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 24'
1:2 Вут Вегхорст - 35'
1:3 Джамал Мусиала - 37'
2:3 Максимилиан Филип - 54'