Звездните халфове на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих и Леон Горецка също не скриха разочарованието си от желанието на треньора Ханзи Флик да си тръгне в края на сезона. През уикенда коментари по темата направиха капитанът Мануел Нойер и Томас Мюлер.

"Даваме газ всеки ден за него и той го заслужава. Последните 18 месеца са най-успешните в историята на нашия клуб. Надявам се, че ако Ханзи Флик си тръгне през лятото, то ще бъде, за да поеме Бундестима", отсече Кимих.

Горецка добави: "Натъжих се, когато треньорът ни разкри за напускането си. Работата с Ханзи ни мотивира изключително много. Играта, която показвахме през последните 18 месеца трябва да бъде повторена до края на сезона, той заслужава такова изпращане. Това беше невероятно успешен период, в който цареше отборен дух. Но ние трябва да приемем решението му".

Флик може да изведе Байерн до седми трофей за година и половина, ако баварците отново грабнат сребърната салатиера. Четири кръга преди края на кампанията те водят с цели 10 точки на втория РБ Лайпциг.