Байерн Мюнхен разгроми Борусия Мьонхенгладбах с 6:0 на своя стадион в мач от 32-рия кръг на Бундеслигата.

Малко по-рано през деня Борусия Дортмунд победи Лайпциг с 3:2 и на практика направи Байерн шампион, но "баварците" не пропуснаха възможността да подпечатат титлата си с добра игра и резултатна победа.

През първото полувреме домакините бяха пълен господар на терена и успяха да отбележат цели 4 попадения във вратата на гостите. Стартът на головото шоу даде Левандовски(2'), а Томас Мюлер удвои в средата на първото полувреме. В 34-тата минута Левандовски покачи на 3:0, а минута преди края на първите 45 минути Кингсли Коман направи 4:0.

През втората част домакините намалиха леко оборотите, но успяха да отбележат още две попадения. Първото падна в 65-тата минута от дузпа, а автор на гола стана Левандовски. Полякът оформи своя хеттрик в мача, а с него вече има 39 гола през сезона и е само на един от рекорда на Герд Мюлер. Точка на спора сложи Лирой Сане в 85-тата минута и оформи крайното 6:0.

С победата Байерн събра 74 точки и след този кръг вече е недостижим на първото място. Това е 31-рата спечелена титла в историята на клуба и 9-та поредна. Борусия Мьонхенгладбах се намира на 7-ма позиция със своите 46 пункта.


Срещата започна вихрено и Байерн Мюнхен излезе напред в резултата още във втората минута. Давид Алаба намери Левандовски с прецизно подаване и полякът с хубав шут прати топката във вратата на Зомер.

В 15-тата минута Кингсли Коман овладя точно подаване в пеналтерията и мощен шут разтресе левия страничен стълб. Малко по-късно и пред Левандовски се откри добра възможност, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Вторият гол все пак не закъсня и Томас Мюлер направи 2:0 в средата на първата част. Мусиала шутира към вратата, Мюлер отклони и топката влетя в мрежата.

Домакините продължаваха да играят с настроение и създаваха положение след положение пред вратата на Ян Зомер. Така се стигна до 34-тата минута, когато Томас Мюлер пусна ювелирен пас към Робърт Левандовски, който отигра със странична ножица и направи резултата 3:0. Много красив гол, който е под номер 38 за сезона, а с него Левандовски закръгли попаденията си с екипа на Байерн на 200.

В последната минута на първата част гостите получиха и четвърто попадение. Левандовски напредна с топката и намери непокрития Коман в наказателното поле. Той овладя, погледна къде е вратаря и без да се замисли прати топката в непокрития от стража ъгъл.

Точно 20 минути след подновяването на играта Левандовски оформи своя хеттрик. Реферът отсъди дузпа за домакините, а полякът хладнокръвно и технично прати топката в долния десен ъгъл на вратата. До рекорда на Герд Мюлер от 40 гола за един сезон остава точно едно попадение.

В 74-тата минута домакините останаха с човек по-малко. Резервата Тонги Нианзу изкара само 5 минути на терена и бе директно изгонен, след като съдията прегледа ситуацията с ВАР и прецени, че младият защитник е играл грубо и опасно срещу нападател на Гладбах.

С човек по-малко Байерн успя да отбележи и шести гол. Баварците организираха бърза контраатака, при която Лирой Сане излезе очи в очи със Зомер и технично го преодоля за 6:0!


Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах 6:0

Голмайстори:

1:0 - Левандовски 2'
2:0 - Мюлер 23'
3:0 - Левандовски 33'
4:0 - Коман 44'
5:0 - Левандовски 65' дузпа
6:0 - Сане 85'

Стартови състави:

Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Боатенг, Ернандес, Дейвис, Алаба, Кимих, Мусиала, Коман, Мюлер, Левандовски

Б. Мьонхенгладбах: Зомер, Лайнер, Гинтер, Елведи, Бенсебайни, Хофман, Нойхаус, Закария, Ласаро, Тюрам, Емболо