Рекордът на Герд Мюлер издържа близо половин век, но почти сигурно ще бъде подобрен 49 години след своето поставяне.

През сезон 1971/72 голмайстор №1 в историята на Байерн Мюнхен и германския футбол забива 40 попадения в Бундеслигата, но сега снайперистът на баварците Роберт Левандовски е на кота 39, при това два кръга преди края на кампанията.

"Герд би го поздравил първи. Той дори се учудваше през годините, че за толкова време никой не е подобрил рекорда му. Почти съм сигурна, че Левандовски ще успее, защото той направи страхотен сезон и работи здраво", сподели съпругата на "Бомбардировача" Уши Мюлер, която не крие, че би искала полякът също да остане с 40 попадения.

"Като съпруга на Герд ще се радвам, ако неговият рекорд остане. Той беше артист, докато Левандовски е по-скоро атлет. Двамата не могат да бъдат сравнявани. Герд беше като направен от гума, около него винаги имаше двама защитници", добави госпожа Мюлер.

Както е известно, 75-годишният Герд Мюлер забива невероятните 365 гола в 427 шампионатни мача за Байерн. От ноември 2015 година легендата се бори с Алцхаймер и затова е наставен в дом за възрастни хора.