Бившият футболист на Байерн Мюнхен Маркус Бабел призна, че ще стиска палци рекордът на Герд Мюлер да не бъде подобрен днес. Както е известно, Роберт Левандовски може да строши 49-годишното постижение на Бомбардировача, ако се разпише срещу Аугсбург днес.

"Никога не съм предполагал, че някой някога ще изравни този невероятен рекорд на Герд Мюлер. Сега и двамата най-добри нападатели са на едно ниво с по 40 гола, носейки екипа на Байерн Мюнхен", сподели Бабел пред Goal.com.

"Наистина кръстосвам пръстите си и се надявам Левандовски да не вкара срещу Аугсбург. Защото ако Левандовски и Герд Мюлер останат заедно с по 40 гола, това ще бъде фантастично. Аз съм футболен романтик. Без Герд Мюлер Байерн нямаше да е същият клуб, какъвто е сега. Той е толкова важен за клуба. Когато имаш такъв реализатор, можеш да печелиш трофеи."

"Сега Левандовски е фантастичен нападател и за мен е най-добрата деветка в света. Той е различен от Меси и Роналдо, но за мен е най-добрата деветка. Ще бъде невероятно, ако най-добрите деветки в историята на Байерн поделят рекорда с по 40 гола", добави Бабел, играл за първия отбор на на баварците седем сезона.