Вратарят и капитан на Байерн Мюнхен Мануел Нойер не крие тъгата си заради напускането на треньора Ханзи Флик. Двамата спечелиха Мондиал 2014 в Бразилия с Маншафта и се познават отдавна, но през последната година и половина заедно грабнаха цели седем трофея на клубно ниво.

"Видя се, че ние сме най-успешният отбор в клубната история на Байерн Мюнхен. При всички тези успехи е още по-красиво, че с голяма част от момчетата играем заедно от дълго време. Ние записахме една ера. Затова е жалко, че някои от тях си тръгват през лятото",сподели Нойер пред официалния сайт на баварския колос.

"С деветте поредни титли поставихме един вечен рекорд за историята. И преди началото на всеки сезон целта ни е рекордът да става още по-внушителен. Боли ме от напускането на Давид Алаба, Джером Боатенг и Хави Мартинес, защото аз съм спечелил само един трофей без тях - Купата на Германия с Шалке през 2011 година. С Джером дори станахме заедно европейски шампиони за младежи през 2009 година. Мога само да им бъда благодарен. Намерих приятели доживот."

"С Ханзи Флик спечелихме седем титли. И тези успехи са вечни. Като капитан и човек винаги ще му бъда благодарен за това, което направи за мен, Байерн и националния отбор на Германия. Ние няма да забравим постигнатото и през 2030 година трябва да направим една екскурзия до Лисабон с момчетата", добави Нойер, визирайки успеха в Шампионската лига на португалска земя миналата година.