В славния клуб Байерн Мюнхен физическата сила е издигната в култ от десетилетия. Не че през годините през състава на баварците не преминаха някои от най-големите световни виртуози с топка в крака, но едното не изключва другото. Просто изсечените мускулести тела са запазена марка за много бивши и настоящи звезди на Байерн. 

Роберт Левандовски вероятно е еталонът в сегашния тим на баварците що се касае до изваяното тяло, но съвсем не е единственият с перфектни форми. Преди година Леон Горецка изуми света с физическата си трансформация. Националът използва паузата заради пандемията за здраво блъскане, а сега баварците се сдобиха с още един Айрън Мен.

Марк Рока рядко игра през първия си сезон на "Алианц Арена", но многократно заяви, че няма да се примири с тази ситуация и ще се бори до последна капка пот, за да я промени. Процесът вече тече с пълна сила. В момента халфът се намира във Вилафранка в родината си Испания и е далеч от съотборниците си, но успя да разбуни духовете от дистанция със снимка в Instagram, на която е с жилетка с тежести на торса си и се виждат бицепсите му.

Ерик-Максим Чупо-Мотинг бе един от първите коментирали. Не беше многословен, но пък достатъчно категоричен: "Ironman!". Горецка също реагира, явно впечатлен от постигнатото от Рока, и обсипа снимката с емотикони. Даже и самият Роберт Левандовски се произнесе възторжено за усърдния труд, положен от каталунеца.

Бившата звезда на Еспаньол прекарва доста време във фитнеса от няколко години, но интензивната трансформация при него настъпи в последните 10-12 месеца.

В момента той тренира пет или шест пъти седмично (редува ги). С помощта на лични треньори и специалисти от Байерн на Рока му е разработена специална програма, която ще изпълнява по време на европейското първенство. Сега работи предимно с тежести и различни фитнес уреди за мускулите на горната и долната част на тялото. Фокусиран е и върху упражнения, които минимизират травмите и правят по-лесен и бърз възстановителния процес. От 15 юни Рока ще започне комбинирани тренировки - фитнес плюс спринтове и т.н.

 

 

Полузащитникът се слави и като футболист, който спазва стриктна диета. Храни се само с пълноценни храни и осигурява баланс между протеини, въглехидрати и здравословни мазнини, пише webcafe.bg. Разбира се, плодовете и зеленчуците също са важна част от менюто му. Напълно се е отказал от пърженото, бързото хранене и напитки, съдържащи захар.

Рока премина в Байерн от Еспаньол през есента на миналата година. След първия му сезон на "Алианц" настроението му определено не е добро. Кимих и Горецка играеха в центъра на полузащитата, а испанецът претърпя и контузия, заради която записа само 13 участия.

Но сега ситуацията е "нов треньор - нов късмет". Юлиан Нагелсман може и да е само на 33, но си има своите непоклатими възгледи за футбола, които ще иска да наложи при баварците. А такива като Рока ще искат да се докажат пред наставника, след като не успяха да го сторят при Ханзи Флик. Каталунецът е жаден и гладен за голям футбол. А гладът на един Айрън Мен никога не трябва да се подценява.