Новият изпълнителен директор на Байерн Оливер Кан постави първите големи задачи на новия наставник Юлиан Нагелсман. И двамата стартираха на позициите си в Мюнхен от 1 юли.

"В Байерн трябва да имаш успехи, при това те трябва да дойдат бързо. Това не е тайна за никого. Целта ни е да спечелим Бундеслигата за десета поредна година и да се представим силно в Шампионската лига", отсече Кан.

"В ДНК-то на Байерн е заложено да печелим трофеи. Искаме да радваме и занапред феновете си с футбол на световно ниво. Убедени сме, че в лицето на Юлиан Нагелсман имаме точния треньор за стартиране на нова ера. Той е млад и гладен за успехи."

"Той ще трябва да развие младите таланти. Да залага на футболисти, които до момента не са получавали толкова възможности за изява. Като Джошуа Циркзее и Крис Ричардс, които се връщат при нас."

"Заради пандемията навярно ще си останем с тримата нови - Дайо Упамекано, Омар Ричардс и Свен Улрайх. Аз съм напълно убеден в качеството на наличния състав. Рано си написахме домашното и сега сме в добро състояние", допълни Кан, който е оптимист, че Байерн ще преподпише с Леон Горецка и Кингсли Коман.