На 32 години Роберт Левандовски продължава да е една от най-апетитните хапки на трансферния пазар. Футболист №1 в света за 2020-а сега е в епицентъра на новини за преминаване в „Реал“ (Мадрид) и „Манчестър Сити“. В момента голмайсторът на „Байерн“ е на почивка, кара джет-ски и играе с децата си, не може да бъде намерен за коментар.

Ето какво се говори за него. „Реал“ иска да вземе още един централен нападател до Карим Бензема. През годините няколко пъти се е пробвал за Левандовски, но без успех. Заради по-сериозната му вече възраст и цената ще е по-ниска. 

Шейх Мансур и Пеп Гуардиола са много ядосани, че не могат да вземат Хари Кейн в „Манчестър Сити“. Капитанът на Англия е само на 27 години, а „гражданите“ спешно търсят нападател. Гуардиола отлично познава Левандовски, с когото работи три сезона в „Байерн“, в които неизменно беше шампион. И тук финансовият елемент е водещ – полякът ще бъде по-евтин от Кейн. В Англия пишат, че допълнителен стимул за атаката към Левандовски е фактът, че новият баварски треньор Юлиан Нагелсман не обича да играе с типичен таран.

Слуховете явно дразнят Мюнхен, където признават, че няма да правят гръмки трансфери във времена на пандемия. „Слухове за бъдещето на Роберт са вечни, откакто пристигна в „Байерн“ – каза Нагелсман, цитиран от "Труд". – Вярвам, че Роберт е приел Мюнхен и „Байерн“ като своето място. От друга страна е и договорът му, който е за още два сезона. Разменихме съобщения с Левандовски, с които той ме уведоми за плановете си за почивка. Напълно съм удовлетворен. Когато някой вкарва толкова много голове, е нормално да бъде търсен от най-силните и богати. Нямам навика първият ми разговор с някой футболист е да бъде какъв е договорът му.“

Левандовски спечели „Златната обувка“ за голмайстор №1 на Европа през миналия сезон. Подобри рекорда на Бундеслигата с 41 попадения за една кампания. А на Евро 2020 вкара три пъти за Полша.