Нова любов има бившата съпруга на вратаря на Германия и "Байерн" Мануел Нойер.

Повече от година след раздялата Нина прежали футболиста и намери утеха в обятията на състезателя по конен спорт Ян Филип Вайхерт, съобщи немското списание „Бунте“, цитирано от "Монитор".

Двамата отделяли все повече време един за друг и вече били засичани на няколко публични места, но техни общи снимки така и не са се появили. Обединява ги страстта по конете, тъй като самата Нина се занимава с обездка.

Кой е той

Ян Филип е на 31, с три години по-голям от Нина. Вече 11 години той е състезател по прескачане на препятствия. Любовта към конете се предава по наследство в семейството му. Баща му Дитер е бивш състезател по обездка, а сестра му Каролин също е в този спорт.

През 2018 г. немецът беше дисквалифициран за четири години, след като в навечерието на състезание даде положителен тест за допинг. Впоследствие наказанието беше намалено на две години, след като стана ясно, че не е вземал забранени вещества, за да подобри резултатите си. Ян Филип се оправда, че е смъркал кокаин на партито за рождения си ден.

Нов бизнес

Любовта между Нина и Нойер издържа кратко. Двамата се срещнаха в Музея на восъчните фигури в Берлин малко след триумфа на Германия на световното първенство през 2014-а. Навръх Коледа през 2016-а вратарят предложи брак, а сватбената церемония се състоя през лятото на 2017-а.

Двамата се разделиха в началото на миналата година, а няколко месеца по-късно стана ясно, че Мануел е завъртял главата на 14 години по-младата от него хандбалистка Аника Бисел.

В последните месеци Нина показа, че се е отърсила от раздялата и планира живота си без него. Тя планира да започне свой бизнес в Мюнстер, в който се премести от Мюнхен.