Байерн Мюнхен се измъчи, но записа първа шампионатна победа през настоящия сезон. След равенството с Борусия Мьонхенгладбах (1:1) в първия кръг, днес баварците се наложиха над Кьолн с 3:2 на "Алианц Арена".

Отборът, воден от Юлиан Нагелсман, беше по-активният през целия двубой и сам усложни работата си, след като допусна два гола в рамките на само 120 секунди.

През първата част липсваха интересни ситуации пред някоя от двете врати, но след почивката станахме свидетели на истинско голово зрелище.

Роберт Левандовски (50‘) и Серж Гнабри (59‘) дадоха комфортен аванс на баварците, но попадения на Антони Модест и Марк Ут, съответно в 60-ата и 62-ата минута, шокираха футболистите в червено.

Все пак те съумяха да излязат от тази ситуация и с второто си попадение в срещата Гнабри (71‘) донесе трите точки.

През изминалата седмица Байерн спечели Суперкупата на Германия, побеждавайки Борусия Дортмунд с 3:1.

С успеха днес селекцията на Нагелсман събра актив от 4 точки, докато Кьолн остава със спечелените 3 т. срещу Херта Берлин на старта на Бундеслигата.

В следващия кръг баварците приемат именно Херта Берлин, но в сряда им предстои двубой за Купата на Германия срещу отбора на Бремер.


Очаквано, домакините започнаха срещата по-активно и в 8-ата минута Томас Мюлер се оказа на добра стрелкова позиция, но не успя да нанесе качествен удар от движение с левия крак и топката премина встрани от десния страничен стълб.

И в следващите минути играта се развиваше в половината на Кьолн, но футболистите на Нагелсман така и не успяваха да стигнат до нещо по-опасно пред вратата на Тимо Хорн.

В 20-ата минута миг невнимание от страна на Мануел Нойер можеше да коства попадение на баварците, след като стражът се зазсуети с топка в краката. В опита си да изчисти напред, той уцели противников играч, но за негово щастие куриозният гол се размина.

В самия край на първото полувреме Байерн организира многоходова атака, която завърши с подаване на Кимих към Гнабри в наказателното поле, а само сантиметри разделиха германеца от това да засече кълбото във вратата на Кьолн.

На почивката в игра за баварците се появи 18-годишният Джамал Мусиала, който още в първите минути раздвижи играта в предни позиции.

Първо пред него се откри добра възможност да се разпише, след като младокът получи в пеналтерията, но мощният му изстрел профуча над горната греда.

В 50-ата минута Мусиала се отчете с брилянтни индивидуални действия по левия фланг, след което извади топката към Левандовски. За голмайстора остана по-лесната задача да добута кълбото в полуопразнената врата, с което той се справи безпроблемно – 1:0.

Попадението даде още по-голям импулс в играта на Байерн и 9 минути по-късно Гнабри удвои аванса. Мюлер намери своя съотборник по прекрасен начин, а по подобие на първия гол, Гнабри също трудно можеше да сбърка от тази позиция – 2:0.

В ответната атака обаче Кьолн върна интригата в друбоя. Йонас Хектор центрира към Антони Модест, който се оказа необезпокояван в непосредствена близост до Нойер и с глава разстреля стража на баварците.

Шокът за Байерн беше пълен в 62-ата минута. Марк Ут засече топката от движение след центриране отдясно и направи Нойер безпомощен за втори път – 2:2.

В 71-ата домакините отново излязоха напред в резултата. Топката достигна до Серж Гнабри в наказателното поле, а офанзивният футболист шутира много силно по диагонала и не позволи на Тимо Хорн да реагира – 3:2.

Четвърт час преди края на редовното време Левандовски също намери пространство за изстрел, който обаче се отби в горната греда.

Към края на срещата Мюлер и Левандовски имаха възможност да успокоят нещата в последните минути, но и в двете ситуации вратарят на Кьолн се оказа последна пречка пред четвъртия гол.

Байерн Мюнхен – Кьолн 3:2

Голмайстори:

1:0 – Левандовски 50‘

2:0 – Гнабри 59‘

2:1 – Модест 60‘

2:2 – Ут 62‘

3:2 – Гнабри 71‘

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Упамекано, Нианзу (Станишич – 46‘), Дейвис (Ричардс – 88‘), Кимих, Горецка (Толисо – 66‘), Сане (Мусиала – 46‘), Мюлер, Гнабри (Чупо-Мотинг – 76‘), Левандовски

Кьолн: Хорн, Ехизибе , Мере, Чихос, Хектор, Скири, Тийлман, Любичич (Шауб – 76‘), Кайнц (Андерсон – 69‘), Ут (Дуда – 66‘), Модест (Лемперле – 76‘)